Doi tineri de 19 şi respectiv 25 ani, originari din mun. Chișinău și or. Ceadâr-Lunga, sunt cercetați penal pentru furt. Tinerii au fost observați de un echipaj mobil al Batalionului de patrulare și reacționare operativă în această dimineață, pe o stradă din sectorul Ciocana, în timp ce manifestau un comportament suspect.

Ca urmare a perchezițiilor în automobilul de model Dacia Logan, în care se aflau aceștia, polițiștii au depistat trei acumulatoare pentru automobile. În urma audierilor, tinerii au recunoscut că au sustras acumulatoarele de la trei automobile din sectorul Ciocana, care ulterior, urmau să le vândă pentru a obține un profit.

La moment, suspecții sunt cercetați în libertate. Totodată, sunt demarate activități de investigaţii în acest sens, privind complicitatea lor în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei. Conform legislaţiei în vigoare persoanele riscă amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Poliţia Capitalei atenţionează proprietarii de automobile, să doteze automobilele cu sisteme de alarmă moderne, în vederea prevenirii infracţiunilor de acest gen.