Este vorba despre un fost inginer cadastral, actual preşedinte al unei companii specializate în efectuarea lucrărilor cadastrale. Acesta este bănuit de complicitate la comiterea abuzului de serviciu, în urma căruia administraţia publică locală din Truşeni a suportat prejudicii materiale considerabile. Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Știrea inițială

Mai mulți suspecți, printre care și primarul de Trușeni, Ion Apostol, dar și președintele întovărășirii pomicole din localitate, au fost reținuți sub bănuiala că ar fi organizat deposedarea întovărășirii pomicole de loturi de pământ, cu ulterioara vânzare a acestora unor intermediari.

Centrul Național Anticorupție menționează într-un comunicat de presă că investigația a început în luna ianuarie 2018. Potrivit materialelor cauzei, terenurile erau vândute cu sume de până la 10 000 de euro, tranzacțiile fiind legalizate prin falsificarea mai multor documente.

De regulă, cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii '90, când s-ar fi constituit întovărășirea pomicolă și, prin urmare, puteau fi considerați membri ai întovărășirii cu drepturi depline asupra terenurilor.

Primarul de Trușeni și președintele întovărășirii pomicole au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați pentru abuz în serviciu.

Amintim că Ion Apostol a fost ales în cadrul alegerilor locale generale din 14 iunie 2015 pe lista Partidului Democrat.