Procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu ofiţerii Serviciului Vamal, au reținut în flagrant trei persoane care au adus pe teritoriul Republicii Moldova contrabandă care valorează aproximativ 1 mln lei. Marfa era transportată pe râul Nistru cu o barcă, de unde era preluată mai de parte cu automobilele și era vândută în piețele moldovenești.

Într-un comunicat de presă al PCCOCS este menționat că persoanele reţinute în flagrant sunt învinuite de introducerea în ţară cu ajutorul unei bărci a mărfurilor procurate de le piaţa „KM7” din or. Odesa şi cea din or. Cernăuţi.

Documentările pe acest caz au durat circa patru luni de zile, perioadă în care au fost acumulate suficiente probe privind implicarea suspecţilor în faptele incriminate.

Făptuitorii au fost reţinuţi în flagrant în momentul transportării mărfurilor trecute peste râul Nistru, întregul traseu, de la punctele de aprovizionare şi pînă la cele de depozitare fiind monitorizat prin intermediul mijloacelor tehnice speciale.

Astfel, în localitatea Codreni din r. Ocniţa, au fost reţinute trei vehicule, în care au fost descoperite loturile de mărfuri, precum şi ambarcaţiunea utilizată la transportarea acestora.

În colete se aflau articole vestimentare şi de încălţăminte, produse de îngrijire personală şi alte bunuri, pentru care suspecţii nu deţineau niciun act de provenienţă sau posesie.

Valoarea mărfurilor ridicate de la învinuiţi ajunge pînă la aproximativ un milion de lei.

Membrii grupării, inclusiv liderul acesteia, au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar ulterior, la demersul procurorilor, au fost plasaţi în arest preventiv.

În prezent, activităţile procesuale continuă, în scopul stabilirii implicării învinuiţilor şi în alte cazuri similare.

În caz de condamnare, învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de pînă la 10 ani.