Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a finalizat reabilitarea porțiunii de drum de la Vama Albița, porțiune intens circulată dinspre și spre România.

După efectuarea lucrărilor de reparații, finalizate cu aproximativ trei săptămâni în urmă, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a finalizat și aplicarea marcajelor rutiere, astfel încât carosabilul să poată fi dat în exploatare în condiții optime.

Asemenea lucrărilor de reparații, marcajele au fost efectuate în regie proprie de către Secția de Producție din cadrul DRDP Iași, cu ajutorul unui utilaj achiziționat recent de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și repartizat Iașului, alături de celelalte regionale de drumuri și poduri din țară.

"Odată cu efectuarea marcajelor, putem spune că, în cea mai mare parte, misiunea noastră la Vama Albița s-a încheiat. O misiune îndeplinită cu brio, spunem noi, în condițiile în care lucrările de reparații propriu-zise au durat mai puțin de o lună. Intervalul de trei săptămâni lăsat între finalizarea reparațiilor și aplicarea marcajelor a fost necesar pentru închiderea porilor stratului de mixtură asfaltică. Au mai rămas câteva operațiuni minore, precum ridicări la cota ale gurilor de canal sau vopsirea bordurilor, ce vor fi efectuate în cel mai scurt timp de echipele noastre din cadrul Secției Drumuri Naționale Bârlad", a spus Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași.

Lucrările de la Vama Albița au fost executate în baza unui protocol semnat pe 16 aprilie între CNAIR și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, termenul limită prevăzut fiind finalul anului 2018.

Acestea au vizat transmiterea spre folosință cu titlu gratuit a unei suprafețe de 50.142 metri pătrați de drum, în vederea aducerii la parametri circulabili.

Lucrările au fost executate în totalitate în regie proprie de către DRDP Iași, cu mixtura produsă la stația de tip Ammann, achiziționată anul trecut și pusă în funcțiune la Vaslui.