Ignorat la toate nivelurile de diplomație europeană, inclusiv cea românească și după ce a trimis mai multe scrisori președintelui Klaus Iohannis căruia îi cerea tot felul de explicații, Dodon a mai găsit un prilej pentru a se adresa Președinției de peste Prut.

De data aceasta, pretextul îl reprezintă ziua de naștere a șefului statului român, căruia Dodon i-a trimis un mesaj de felicitare.

Ca și în precedentele adresări către Președintele României, textul este unul în care nu lipsesc greșelile, una dintre aceasta fiind chiar în titlu.

 

După ce își exprimă „deosebita plăcere” chiar dacă a atacat permanent România și nu a avut nicio contribuție în parteneriatele dintre cele două maluri ale Prutului, Dodon face apeluri la „eforturi comune” pentru dezvoltarea acestor parteneriate.

Mai mult decât atât, promotor al unui moldovenism agresiv în ce privește istoria și limba dintre Prut și Nistru pe care încearcă să le delimiteze de cele din România, Dodon îi scrie președintelui Iohannis despre „afinitățile, culturale, lingvistice și istorice ”

„De asemenea, doresc să remarc disponibilitatea țării mele pentru consolidarea pe mai departe a relațiilor dintre ambele state, care au la bază afinitățile culturale, lingvistice și istorice, precum și pentru aprofundarea dialogului bilateral constructiv, axat pe diplomație, întru realizarea plenară a obiectivelor comune.”, scrie Igor Dodon, care încheie cu urări de sănătate, viață lungă și spor în activitate adresate președintelui Iohannis.

Precizăm că președintele României, Klaus Iohannis, este născut pe 13 iunie 1959 în Sibiu, România.