Jurnaliștii din România au aflat cine este moldoveanul care a venit la secția de vot cu stativul care îi ținea perfuziile. Grigore Cvestcovschi (39 de ani) a oferit imaginea zilei de ieri: s-a dus la secția de votare direct de la spital, trăgând stativul cu perfuzii după el.

Născut la Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, Grigore a votat la secția din Villeneuve-Saint-Georges, la circa 16 kilometri de centrul Parisului, scrie pressone.ro.

A ieșit în aplauzele tuturor basarabenilor care așteptau la coadă să voteze. Fotografia cu Grigore, care a adunat mii de share-uri pe Facebook, a fost postată pe grupul Adoptă un Vot!.

Jurnaliștii români l-au întrebat pe Grigore de ce a ținut să voteze, în ciuda faptului că nu se afla într-o condiție medicală optimă.

A fost în comă, timp de șase zile, din cauza unei meningite. Pentru a se recupera, trebuie să mai rămână cel puțin două săptămâni în rezerva sa de la Centre Hospitalier de Bligny.

Omul a răspuns senin:

"Am profitat de faptul că ne-au lăsat la plimbare, prin parcul spitalului, și am fugit să votez. Afară, mă aștepta familia cu mașina. Am mers cam 30 de kilometri până la secția de vot. Votul l-am dat pentru Maia, dar văd că am făcut-o degeaba. Am vrut să vadă poporul că votul nu e o glumă. Să nu stea în fața televizoarelor și să aștepte rezultatele."

Grigore Cvestcovschi e de 5 ani și jumătate în Franța și are 4 copii. Tatăl său e moldovean, iar mama, rusoaică. Susține că alegerile au fost oricum fraudate și că lipsa buletinelor de vot la secțiile amplasate în orașele din Occident arată clar acest lucru. Spune că nu ar fi votat nici în ruptul capului pentru apropierea de Rusia.

"Nicio persoană - din rândul la care am stat eu - n-a votat cu Dodon. Când le-am arătat buletinul de vot, au izbucnit în aplauze. Iarăși se închide tot în Moldova. Am vrut să fie mai bine, să răsufle oleacă și poporul acesta.

Moldova va rămâne doar un loc ideal pentru mașinațiuni și spălare de bani. Nu-i interesează să-i țină pe tineri acasă, să ridice leafa la oameni. Acolo, doar hoții și șozii vor fi la putere. A ieșit omul lor președinte, care să-i acopere să mulgă țara așa cum au făcut-o și înainte, așa cum o fac dintotdeauna."

Grigore Cvestcovschi în salonul spitalului, după ce a votat

Grigore Cvestcovschi în salonul spitalului, după ce a votat