Şoferul care, la începutul acestui, an a lovit mortal cu maşina un pieton la Floreşti, după care a părăsit locul accidentului rutier, a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Sentinţa a fost dictată de Judecătoria Soroca, sediul Floreşti, anunță PG.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 17 ianuarie 2018, pe strada centrală din oraşul Floreşti. Deplasându-se la volanul unui "Volkswagen Golf", inculpatul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu polei, tamponând ca atare un pieton care tocmai traversa strada. 

Cu toate acestea, inculpatul şi-a continuat drumul, părăsind locul accidentului rutier şi victima  care, ca urmare a vătămărilor grave, a decedat. 

Procurorii consideră verdictul primei instanţe ca fiind prea blând, la mijoc fiind vorba de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport”, de „părăsirea locului accidentului rutier” şi, în fine, de „lăsarea în primejdie”. Ca urmare, sentinţa a fost contestată, procurorii insistând pe condamnarea inculpatului la "o pedeapsă reală", cu închisoarea.