Postul de televiziune RTR a fost amendat astăzi de către Consiuliul Coordonator al Audiovizualului cu 85 de mii de lei pentru că a transmis Parada militară de dedicată „zilei victoriei”, care a avut loc la Moscova pe data de 9 mai.

CCA a aplicat RTR-ului amendă „pentru încălcarea repetată a prevederilor articolului 9 din Codul Audiovizualului”.

Mai exact, RTR a încălcat „legea antipropagandă”. Potrivit articolului 9 din Codul Audiovizualului, ”în vederea asigurării informaționale a statului, se permite radiodifuzorilor transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”.

CCA a reiterat că Rusia nu este țară care a ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Membrii CCA susțin că, parada militară de la Moscova este un program despre un eveniment militar.

sssssssssssssAmintim că RTR Moldova nu este la prima abatere crasă de la prevederile Codului Audiovizualului. Pe data de 26 februarie Consiliul Coordonator al Audiovizualului a amendat postul de televiziune RTR Moldova cu 50 de mii de lei pentru încălcarea legii anti-propagandă și mai exact transmiterea buletinelor de știri produse în Federația Rusă.