Veaceslav Platon rămâne în arest preventiv în izolator pentru 30 de zile după ce magistrații au decis în ședința de astăzi să accepte cererea procurorilor de a-i fui prelungit mandatul de arest pe numele lui Platon.

Veaceslav Platon rămâne pentru 30 de zile în izolator, arestat preventiv, după ce magistraţii au decis, în şedinţa de astăzi, să accepte cererea procurorilor de a prelungi mandatul de arest, emis pe numele celui în cauză.

În timpul ce era condus pe coridoarele judecătoriei, Platon a declarat că „acest dosar este falsificat pentru a distrage atenția societății de la furtul bancar pe care l-a comis Vlad Plahotniuc, care a furat această țară și a umilit oameni”. L-a întrebarea dacă a avut careva legături cu Ilan Shor, Veaceslav Platon nu a răspuns. 

Amintim că prelungirea mandatului de arest pe numele lui Veaceslav Platon a fost amânată acum două zile la cererea avocaţilor.

Veaceslav Platon, arestat de autorităţile Ucrainei la solicitarea procurorilor moldoveni, a fost extrădat acum trei zile în Republica Moldova. El este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei.

Pe 25 iulie Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională, pe numele său fiind emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Exact în aceeași zi, „raiderul nr. 1 din spațiul CSI", cum i se mai spune lui Platon, a fost reținut la Kiev de autoritățile ucrainene.