A mai rămas o oră // Câţi chişinăuieni au votat până la ora 20:00

03 Iunie

Foto: Agora.md

Până la ora 20:00, la urnele de vot s-au prezentat 237 880 de persoane, ceea ce reprezintă 37.43% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot din mun. Chişinău. Cele mai active sectoare sunt Centru şi Râşcani. Se atestă o prezenţă mai ridicată cu peste 3% la alegerile de astăzi până la această oră, spre deosebire de alegerile din 20 mai, la aceeaşi oră. 

La turul întâi, de pe 20 mai, până la ora 20:00, au ieşit 215 206 de locuitori la urnele de vot, ceea ce reprezenta 33.9% din total.

Pentru procesul de vot au fost tipărite 634 547 de buletine, inclusiv 408 080 în limba română. În turul doi de alegeri, nu se impune o rată de participare obligatorie pentru validare. Este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. Cel care va fi ales astăzi primar va deține mandatul timp de un an, până la alegerile locale generale din 2019. Amintim că, în scrutinul II, lupta pentru funcţia de primar are loc între Andrei Năstase, PPDA, şi Ion Ceban, PSRM. 

loading...
Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER