Liderul administrației separatiste din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, susține că Tiraspolul nu are de gând să-și evacueze așa zisele „terminale vamale” instalate la podul Gura Bâcului – Bâcioc.

Declarația a fost făcută de către Krasnoselski la o întâlnire cu „apărătorii Transnistriei”, potrivit novostipmr.

„Partea transnistreană își menține poziția: vor fi terminalele, va fi și podul”, a spus Krasnoselski.

Ținem să precizăm că podul dintre satele Gura Bîcului şi Bîcioc a fost aruncat de către separatiști în aer în timpul Războiului de la Nistru din 1992.

Amintim că podul dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc a fost redeschis în toamna anului 2017. Odată cu deschiderea podului, un terminal vamal a fost instalat de către forțele separatiste la podul Gura Bâcului – Bâcioc chiar în noaptea de dinainte (18 noiembrie 2017). 

În același timp, șeful misiunii OSCE la Chișinău, Michael Scanlan, după ce a întreprins pe 19 martie, o vizită la Tiraspol, a spus că liderul separatist Vadim Krasnoselski a dat asigurări că nu va extinde „terminalele vamale” sau „punctele de control” la podul Gura Bâcului – Bâcioc. Totuși, recent, Krasnoselski a declarat că Tiraspolul vrea să extindă terminalul vamal.

„Podul peste Nistru de la Gura Bâcului și Bâcioc nu se deosebește cu nimic de podul de la Râbnița. Acolo este prevăzut același control vamal. Podul este controlat. Eu cred că aceasta este o oportunitate perfectă pentru îmbunătățirea logisticii, care va avea un impact pozitiv asupra economiei transnistrene”. a spus Krasnoselski, citat de către novostipmr.