Spitalul raional din raionul Anenii Noi va primi un ajutor nerambursabil în valoare de 20 de mii de euro din partea judeţului Vaslui, în baza unui acord de finanţare semnat între cele două părţi. Banii vor fi destinaţi pentru procurarea uni ambulanţe noi pentru spital, dar şi pentru amenajarea zonei din faţa acestuia. 

"Sunt printre primele finanţări pe care le facem în baza legislaţiei prin care noi putem finanţa proiecte din R. Moldova. Ani la rândul am pus în buget bani, dar se pare că în acest an am avut mai multe solicitări, printre care solicitarea celor de la Anenii Noi şi ne bucurăm că putem să sprijinim comunitatea de acolo, să fie puţin mai bine", a declarat Trifan Ciprian-Ionuţ, vicepreşedintele jud. Vaslui, pentru Adevărul de Anenii Noi. 

"Eu cred că acest acord de finanţare, şi realizarea lui, va creşte în special serviciul calitativ medical al raionului Anenii Noi şi vor beneficia cetăţenii acestui raion", a declarat preşedintele raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroşie. 

Anterior, raionul Anenii Noi a beneficiat de un alt grant nerambursabil în valoare de 280 de mii de lei din partea Consiliului Judeţean Giurgiu din România. Banii au fost oferiţi pentru procurarea costumelor necesare pentru ansamblul de dans Strămoşeasca şi un set de instrumente pentru fanfară.