Tatăl bebeluşului de 3 luni mort în accidentul de pe str. Albișoara plânge și regretă faptul că a urcat la volan fiind în stare de ebrietate. Acesta îndeamnă toți șoferii să nu îi repete greșeala.

Bărbatul spune că a băut „doar 2-3 litri de bere şi e prima dată când a urcat beat la volan. Am patru copii, dintre care s-a întâmplat... eram în stare de ebrietate. Nu am vrut să fac toate astea. Dar cu soţia era şi copilul mic care a decedat. Încă am trei copii la întreţinere şi soţia însărcinată. Am ieşit de pe strada Vasile Alecsandri şi am pornit pe Albişoara. Din senin am pierdut controlul şi ceva mi-a părut că dintr-o parte mă loveşte şi am luat-o pe trotuar şi am ajuns drept în stâlp. Am văzut numai cum sticla din faţă era toată stricată. [...] Am băut bere. Eram şi obosit, în ziua ceea am fost şi la lucru, am lucrat la părinţi şi la şef am fost acasă. Eram obosit foarte tare. De la 8 seara până la 1 noaptea am consumat bere. Eu am luat două butelii de bere, apoi s-a mai adus. Am băut vreo 2-3 litri de bere. Şi eram foarte obosit şi m-am îmbătat repede. [...] E prima dată când am urcat în stare de ebrietate. Maşina e luată în credit acum trei luni de zile. M-a împins cel rău să mă urc la volan, dar nu voiam să mă urc”.

Imagini preluate de pe publika.md

Accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică s-a produs pe strada Albișoara din capitală. La volanul mașinii era un tânăr de 25 de ani, iar pe bancheta din față – soția însărcinată,  în vârstă de 22 de ani, cu minorul în brațe. Tânără familie este domiciliată în satul Coșnița din Dubăsari.

Șoferul a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un panou publicitar. În timpul impactului, atât șoferul, cât și soția sa nu aveau cuplate centurile de siguranță. În consecință, copilul de câteva luni, pe care femeia îl avea în brațe, a decedat la spital. Cei doi adulți au suferit traumatisme.