Cei trei fraţi care s-au înecat în seara zilei de ieri în satul Pohrebeni, raionul Orhei, proveneau dintr-o familie social-vulnerabilă. Contactat de Deschide.md, primarul satului, Veaceslav Gordoja, a declarat că copiii locuiau fără tată, fiind doar cu mama şi bunica. Cei trei mai au două surioare mai mici. 

La faţa locului se află primarul împreună cu poliţia, mama copiilor şi bunica. Salvatorii fac încercări disperate pentru a-l găsi pe cel de-al treilea copil înecat. 

Menţionăm că, potrivit datelor operative, trei copii au fost văzuți într-o barcă trecând iazul, iar ulterior hainele acestora au fost găsite pe mal. Salvatorii au fost alertați în seara zilei de ieri pentru a efectua lucrări subacvatice

Astfel, la fața locului s-au deplasat trei echipaje de scafandri din cadrul IGSU.

Angajații Inspectoratului din cadrul Detașamentului căutare salvare nr. 1 și nr.2, dar și pompierii din Direcția Situații Excepționale Orhei, au lucrat toată noaptea pentru a recupera cadavrele copiilor. Pentru ca activitatea acestora să nu fie întreruptă de condițiile nocturne a fost instalat un turn de iluminare.

După aproape 12 ore de căutări continue, salvatorii au recuperat în această dimineață, la ora 8.00, cadavrele băieților cu vârstele de 9 și 11 ani. Scafandrii lucrează în continuare pentru a recupera trupul băiatului în vârstă de 7 ani.

Toate circumstanțele în cazul decesului celor trei minor sunt investigate de organele de drept.