Duminică în jurul orei 18.00, trei minori cu vârstele de 9 ani, 11 ani și 7 ani s-au înecat într-un bazin acvatic din localitatea Pohribeni, raionul Orhei, anunță IGSU.

(UPDATE 9:30) Ultimul minor în vârstă de 7 ani a fost recuperat de scafandrieri la ora 9.15 în dimineața zilei de 28 mai. Cei trei copii cu vârstele de 9 ani, 11 ani și 7 ani au fost găți morți de salvatori în bazinul acvatic din apropierea localității Pohribeni din raionul Orhei.

(UPDATE 09:09) Reporterii Deschide.MD au aflat că cei trei băieți erau frați.

Potrivit datelor operative copii au fost văzuți într-o barcă trecând iazul, iar ulterior hainele acestora au fost găsite pe mal. Salvatorii au fost alertați în seara zilei de ieri pentru a efectua lucrări subacvatice, astfel la fața locului s-au deplasat trei echipaje de scafandri din cadrul IGSU.

Angajații Inspectoratului din cadrul Detașamentului căutare salvare nr. 1 și nr.2, dar și pompierii din Direcția Situații Excepționale Orhei au lucrat toată noaptea pentru a recupera cadavrele copiilor. Pentru ca activitatea acestora să nu fie întreruptă de condițiile nocturne a fost instalat un turn de iluminare.

După aproape 12 ore de căutări continue, salvatorii au recuperat în această dimineață la ora 8.00 cadavrele băieților cu vîrstele de 9 și 11 ani. Scafandrierii lucrează în continuare pentru a recupera trupul băiatului în vârstă de 7 ani. Toate circumstanțele în cazul decesului celor trei minor sunt investigate de organele de drept. 

DETALII noi despre familia celor trei fraţi găsiţi AICI