După modelul american, în București s-a deschis un spațiu unde te poti elibera de furie. Îți verși nervii spărgând cu sete sticle, televizoare sau bibelouri. Metoda poate funcționa, însă doar pe moment, spun psihologii, transmite Digi24.

Trafic infernal. Datorii. Certuri. Greutăţi. Stres. Deadline-uri. Nervi acasă şi la serviciu, de dimineaţa până seara. În asemenea situaţii, e greu să îţi păstrezi calmul şi să nu îţi vină să spargi totul în cale.

Furia nu ţine cont de nimic şi loveşte când te aştepţi mai puţin. Pentru a elibera stresul acumulat la locul de muncă şi nu numai, în urmă cu 10 ani, în Statele Unite, a apărut conceptul de anger room. Mai exact, o cameră în care oamenii pot distruge contra cost obiecte care nu mai sunt de folos, cu bâta de baseball, cu ranga sau cu barosul.

Ideea a fost adoptată, de curând, şi în România.

„În funcţie de pachete au de spart de la sticle de vin electronice. Cele mai mari au fost televizoarele şi am avut la un moment dat un frigider. Cred că toţi am vrut să spargem ceva la un moment dat acasă. Noi nu servim ca o terapie, ci mai mult ca un fel de a te destresa”, afirmă Marius Neagoe, arhitect, transmite Digi24

Preţul pachetelor cu obiectele ce pot fi sparte variază între 50 de lei şi 150 de lei.

Asta pentru că soluţia nu funcţionează pe termen lung.

„Din punct de vedere fizic ne ajută să ne descărcăm de acea emoţie, însă aceste strategii ne ajută doar pe moment. Nu întotdeauna ai posibilitatea de a fugi într-un loc special amenajat unde te poţi descărca de toată încărcătura emoţională negativă”, afirmă Gaspar Gyorgy, psihoterapeut .

De fapt, în spatele furiei se ascund alte emoţii. Specialiştii spun că în multe situaţii noi vedem doar furia, nu şi ceea ce este dedesubt.

„Suntem furioşi pentru că nu suntem validaţi aşa cum vrem sau că persoanele din jur nu văd calităţile noastre - sunt situaţiile existente la locul de muncă şi sunt situaţiile existente în familie: relaţia cu partenerul de viaţă care şi el poate să fie furios sau încărcat, în relaţia cu copilul -- şi cumva societatea română modernă ne provoacă destul de mult în zona asta”, explică Monica Burcea, psihoterapeut .

Digi24