Trupurile românilor morţi în accidentul din Ungaria au fost repatriate în țară, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul unui comunicat.

Astfel, în urma finalizării tuturor procedurilor specifice, trupurile neînsufleţite ale celor nouă cetăţeni români decedaţi în urma accidentului rutier produs în Ungaria, la data de 22 mai, au fost repatriate în cursul zilei de sâmbătă, 26 mai.

Acţiunea de repatriere a fost coordonată de Celula de criză a MAE, care şi-a continuat neîntrerupt activitatea de la data producerii accidentului până la repatrierea trupurilor neînsufleţite, arată comunicatul, citat de Agerpres.

Cheltuielile aferente au fost suportate de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului. Familiile celor nouă morţi în accidentul din Ungaria vor fi și despăgubite, pentru că microbuzul era asigurat.

“Ministerul Afacerilor Externe transmite şi pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate”, potrivit sursei citate.

 

Vă reamintim că șoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria făcea LIVE pe Facebook în momentul tragediei.