Reprezentanți ai cinci instituții de drept din R. Moldova, comunicatori și manageri, și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în cadrul unui training de comunicare publică, oferit de experţi de la Direcţia Generală Anticorupţie a MAI din România, în cadrul Proiectului de Twinning "Suport în consolidarea capacităților operaţionale ale organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul prevenirii şi investigării actelor de corupţie"

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, timp de trei zile, Sarmizia Fetcu, șef al Biroului de Informare și Relații Publice, şi Dan Moldoveanu, ofițer de poliție al Serviciului Prevenire, au vorbit într-o manieră interactivă despre tipuri şi instrumente de comunicare, punând accent pe comunicarea asertivă, beneficiile comunicării pe rețelele de socializare, dar şi modalitățile de recunoaștere și combatere a știrilor false.

Totodată, a fost analizată, în plan comparativ, legislația privind accesul la informație în R. Moldova și Legislația în domeniul liberului acces al cetățeanului la informații de interes public în România.

De asemenea, participanților la seminar le-a fost trasată o sarcină practică, aceea de a simula o conferință de presă, în care rolurile de purtător de cuvânt și șef de agenție erau distribuite aleatoriu. Simulările au fost înregistrate video, fiind ulterior analizate sub toate aspectele.

La finalul trainingului, au fost oferite certificate de participare.

Amintim că, Direcția Generală Anticorupție reprezintă România în calitate de partener, alături de instituții din Lituania și Finlanda, în proiectul de twinning finanțat de Uniunea Europeană "Suport în consolidarea capacităților operaţionale ale organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul prevenirii şi investigării actelor de corupţie"

Proiectul, lansat în decembrie curent, are un buget de 1 000 000 euro și o durată de implementare de 24 de luni, iar cinci instituții de drept din Moldova beneficiază de asistență în acest sens: Centrul Național Anticorupție, Procuratura Anticorupţie, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General de Poliţie și Serviciul Vamal.