Noul primar al municipiului Bălți, Nicolae Grigorişin, i-a cerut premierului Pavel Filip ajutor pentru depășirea crizei gunoiului.

Șeful cabinetului de miniștri s-a întâlnit cu Grigorișin în cadrul unei vizite la Bălți și l-a asigurat de faptul că autoritățile centrale sunt gata să intervină.

Ne vom documenta și, cu siguranță, vom interveni, așa cum am făcut-o de fiecare dată. Fie că vorbim de Chișinău, atunci când a fost o criză extraordinară, dar am găsit soluții, și la Bălți am intervenit iarna trecută, și de această dată vom interveni acolo unde este posibil și de competența autorității centrale”, a spus Pavel Filip.

Potrivit premierului, managementul deșeurilor rămâne o problemă pentru Republica Moldova, pentru că nu a existat o viziune clară în domeniu. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este în proces de cercetare și urmează să propună o abordare nouă în acest sens.

Din cauza unei datorii de peste 2,3 milioane de lei a Primăriei municipiului Bălți, gestionarul a închis accesul la groapa de gunoi. Funcționarii susțin că nu au bani pentru a plăti această datorie.