Un tânăr a fost găsit atârnând de creanga unui copac în apropiere de regiunea Colegiului de Medicină din orașul Cahul. Poliția a fost alertată de urgență la data de 22 mai, la ora 20:30. 

Ofițerul de presă al Inspectoratul General al Poliției, Mariana Bețivu, a precizat pentru Realitatea.md că, la fața locului, s-a deplasat grupa operativă în întreaga componență, fiind constatat faptul că persoana are 27 de ani și este originar din satul Țiganca, raionul Cantemir.

Potrivit informațiilor preliminare, în perioada dintre orele 13:00 – 20:30, acesta s-a strangulat cu șireturile de la încălțămintea proprie de un copac. Medicul legist nu a depistat semne de moarte violentă pe suprafața corpului, decât cele create de strangulare.

Totodată, în cadrul cercetărilor, s-a aflat că tânărul a fost judecat, anterior, pentru infracțiuni de furt pe teritoriul orașului Cahul. Mai mult, acesta nu dispunea de loc permanent de trai în oraș și nici de un loc de muncă.

Actualmente, urmează să fie efectuată necropsia, iar una din versiunile înaintate de polițiști este suicidul, deși deocamdată nu se cunosc motivele exacte care l-au făcut să-și pună capăt zilelor.

Pe cazul dat a fost pornit procesul penal, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.