Patrupedul Poliției de Frontieră Grom a pus la pământ un cetățean ucrainean care a încercat să fugă de polițiștii de frontieră în timpul descoperirii că acesta este căutat de autoritățile de drept din R. Moldova pentru mai multe infracțiuni.

Incidentul a avut loc în punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani. 

Astfel, pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei de stat, pe sensul de intrare în R. Moldova s-a prezentat cetăţeanul Ucrainei, pe nume Leonid, în vârstă de 55 de ani. Acesta a înmânat polițiștilor de frontieră paşaportul ucrainean de tip intern.

În urma înregistrării datelor în Sistemul Informaţional al Poliţiei de Frontieră, pe numele bărbatului a apărut un consemn exact, acesta fiind căutat de autoritățile de drept din R. Moldova. Conform procedurilor legale s-a purces la informarea persoanei vizate și reținerea acesteia în corespundere cu indicațiile primite. 

În timpul discuției cu cetățeanul, acesta a opus rezistență angajatului Poliției de Frontieră și a încercat să părăsească teritoriul punctului de trecere, fugind în direcția statului vecin.

Bărbatul a fost somat de polițiștii de frontieră să oprească pentru a nu fi nevoiți să aplice arma din dotare sau câinele, aflat în acel moment în serviciu. Toate avertizările au fost ignorate și pe urma ucraineanului a fost lăsat patrupedul Grom.

În scurt timp, inspectorul chinolog Artur Domnișor și Grom au reținut fugarul. 

Cetățeanul ucrainean a fost preluat de Inspectoratul Național de Investigații al IGP pentru continuarea cercetărilor de rigoare și luarea măsurilor legale ce se impun.