Recenta vizită oficială la Chișinău a Comisarului European român Corina Crețu i-a adus, pe lângă întrevederile oficiale, și statutul de nașă în R. Moldova.

Pe lângă activitățile care le desfășoară în calitate de Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene, Corina Crețu a găsit timp să cunune un cuplu de tineri din R. Moldova, care s-au căsătorit zilele acestea.

Și ce a unit Dumnezeu, omul sa nu despartă! Astăzi am săvârșit taina cununiei si cei doi au devenit unul. Le mulțumim părinților noștri Alexandru și Rita, Petru și Maria care ne-au crescut in dragoste și credință. De asemenea le mulțumim nașilor noștri Corina Crețu și Ovidiu Rogoz pentru ca ne-au devenit părinți spirituali.”, scrie Alexandrina Robu, fericita mireasă, pe pagina personală de Facebbok.

Conform informațiilor publice de pe rețeaua de socializare, Alexandrina Robu este o obișnuită a Bruxellesului, oraș care e capitala de facto a Uniunii Europene și unde, probabil, a întâlnit-o și pe viitoarea ei nașă.

Tânăra moldoveancă face parte din Consiliul Director al Youth European Business Association, care reprezintă o organizație afiliată celor înalte instituții europene și europene, dar și unor importante platforme de afaceri din lume și care a stabilit relații puternice cu ONG-urile, guvernele și companiile care se ocupă de dezvoltarea tinerilor întreprinzători.

Asociația Europeană a Afacerilor pentru Tineret, unde își desfășoară activitatea Alexandrina Robu, a fost înființată în R. Moldova 2012 sub auspiciile Delegației UE în Moldova, avându-l președinte onorific pe ambasadorul Delegației UE în la Chișinău.