Un geam al Bisericii Sfântul Dumitru din Chișinău a fost spart cu pietrele noaptea trecută de către persoane necunoscute care au trimis și un mesaj parohului bisericii Pavel Borșevschi.

Incidentul a avut loc la câteva zile după ce părintele Borșevschi și-a exprimat dezacordul față de implicarea Episcopului de Bălți și Falești, Marchel, în campania electorală. Pavel Borșevschi a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că „Cel mai mare păcat al unui slujitor al bisericii e să își împartă parohia în două”.

„În noaptea aceasta, asupra bisericii noastre s-a produs un act de vandalizm. Cei care au aruncat cu pietre în geamul bisericii au avut drept scop, probabil, intimidarea părintelui Pavel Borsevschi, parohul acestui lăcaș, pentru faptul ca a vorbit la REL despre păcatul ierarhilor si preoților care se implica în politică”, este scris pe pagina de facebook a Bisericii Sfântul Dumitru.

 

Părintele Pavel Borșevschi a primit un mesaj un mesaj defăimator în limba rusă, în care este intimidat pentru părerea formulată în inteviul de la Radio Europa Liberă.

„Felicitări cu ocazia zilei de duminică, părinte. Dumneavoastră, bărbat, veți vota pentru o femeie care ar trebui să porăiască la cratițe în bucătărie, dar nu să conducă o țară și să adopte legea pederaștilor? Cum veți argumenta fapta dumneavoastră în fața poporului? Pentru că deveniți complice în sprijinirea pederaștilor!”, este mesajul primit de părinte la ora 7:54.  


С Воскресным днем батюшка. Как Вы мужчина, будете сегодня голосовать за бабу, которая должна греметь на кухне кастрюлями, а не командовать страной, и принимать закон пидарасов? Как Вы обьясните народу Ваш поступок? Ведь Вы становитесь соучастником в поддержке пидарасов. Ora 7:54.

„Păcatul unui slujitor al bisericii nu este păcatul bisericii. De atât episcopul Marchel, în cazul dat, răspunde de fapta lui. Acesta nu este cuvântul bisericii, este cuvântul numaidecât al episcopului Marchel. De atâta el și cu preoții respectivi trebuie să răspundă și înaintea bisericii. Pentru că adevărul bisericesc nu poate fi al meu; eu pot fi în adevărul bisericii sau pot fi în afara bisericii, când îmi exprim părerea mea și o dau, mai ales, Doamne ferește, că ar fi un adevăr al bisericii. De atâta ceea ce a făcut episcopul Marchel este un cuvânt al lui de care el trebuie să răspundă”, a declarat părintele Pavel Borșevschi în cadrul interviului pentru Radio Europa Liberă.