Deși organizatorii marșului „Fără frică de iubire”, organizat de către comunitatea LGBT au spus că evenimentul a trecut fără incidente majore, imagini apărute pe facebook după eveniment ne demonstrează contrariul.

În timp ce manifestanții mărșăluiau prin centrul capitalei, asupra lor au tăbărât zeci de reprezentanți ai bisericii ortodoxe. Credincioșii au rupt cordonul poliției și au încercat să agreseze membrii comunității LGBT.

Pentru a-i îndepărta, polițiștii au folosit gaze lacrimogene. Printre ei se observă și copii. 

-- Vom aminti că organizatorii evenimentului au spus că în premieră marșul „Fără Frică” organizat de comunitatea LGBT a ajuns la punctul final fără incidente majore și contra-manifestații. Participanții au mărșăluit pe strada București pe tronsonul cuprins între strada Ismail și Maria Cebotari (Palatul Republicii).

„Astăzi am înțeles că Moldova este un stat de drept și un stat democratic. Noi mulțumim poliției și vă mulțumim vouă, prieteni, că sunteți fără frică și cu iubire”, au declarat la finalul manifestației organizatorii evenimentului lasând să se înțeleagă că se vor mai întâlni pe parcursul acestei zile la un eveniment închis.

Publicăm mai jos imagini cu reprezentanții bisericii care încearcă să atace participanții la marșul „Fără frică de iubire”.