Anul acesta, în premieră marșul „Fără Frică” organizat de comunitatea LGBT a ajuns la punctul final fără incidente majore și contra-manifestații, au spus organizatorii evenimentului. Participanții au mărșăluit pe strada București pe tronsonul cuprins între strada Ismail și Maria Cebotari (Palatul Republicii).

În preajma intersecției cu str. Pușkin dar și cu Bănulescu Bodoni au apărut câteva persoane care prezentau semne de comportament agresiv, dar datorită cordonului de polițiști aceștia nu au putut interacționa cu participanții la marș.

„Astăzi am înțeles că Moldova este un stat de drept și un stat democratic. Noi mulțumim poliției și vă mulțumim vouă, prieteni, că sunteți fără frică și cu iubire”, au declarat la finalul manifestației organizatorii evenimentului lasând să se înțeleagă că se vor mai întâlni pe parcursul acestei zile la un eveniment închis.

În ultimii doi ani, manifestația avea loc doar până la intersecția străzilor București cu Vasile Alecsandri deoarece în fața coloanei apărea o contramanifestație organizată de reprezentanți ai bisericii. De obicei, aceștia aruncau cu ouă în direcția celor care  se aflau în coloana „Fără Frică”.