Statele Unite au confirmat părții moldovenești recepționarea documentelor ce țin de anunțarea în căutare, mandatul de arest și extradarea fostului șef al Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de Viorel Țentiu, șeful Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, atunci când l-am sunat ca să verificăm informația obținută potrivit căreia Bodrug s-ar afla în SUA. 

Mai mult decât atât, Țentiu ne-a declarat că partea americană a informat partea moldovenească despre faptul că Bodrug este investigat pentru încălcarea regimului de ședere legală în SUA.

„Toate documentele sunt în atenția BNC Interpol Washington cât și a Departamentului de securitate al SUA, instituția afacerilor interne”, a conchis Viorel Țentiu.

Vom aminti că fostul șef al IGP, Ion Bodrug, a fost anunțat în căutare internațională la finele lunii octombrie a anului trecut, fiind bănuit într-un dosar pe contrabandă cu arme de foc. 

-- PCCOCS deține informații concludente despre faptul că Ion Bodrug ar fi organizat trecerea ilegală peste frontiera de stat a 6 sau 7 pistoale. Acest lucru se întâmpla în perioada când era șef al Poliției Naționale. Armele de foc au ajuns la cetățeni ai Ucrainei.

Pe data de 10 martie, 2015, în biroul lui Ion Bodrug au avut loc mai multe percheziții, iar 6 zile mai târziu acesta a fost demis locul lui fiind preluat de Gheorghe Cavcaliuc. Operațiunea a fost întreprinsă de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale din cadrul MAI în comun cu Procuratura Generală. La perchezițiile de atunci au participat ministrul de Interne, Oleg Balan și viceministrul Ion Țurcan. 

De-a lungul activității sale, numele lui Ion Bodrug a apărut de mai multe ori în lumină proastă, inclusiv în urma investigațiilor realizate de reporterii Derschide.MD. Amintim mai jos câteva dintre ele: 

SURSE // Ion BODRUG „ZBOARĂ” de la conducerea IGP

UPDATE // 17:18 // Percheziții în biroul șefului IGP Ion Bodrug

Ion Bodrug, șeful Poliției Naționale, declară CE ARE ÎN TURBINCĂ

EXCLUSIV // ȘEFUL POLIȚIEI DIN MOLDOVA S-A PENSIONAT ILEGAL!

(DOC)EXCLUSIV // Moșule, ce tânăr ești // Bodrug, DĂ PENSIA ÎNAPOI !!!

EXCLUSIV // Cumătrul lui Bodrug favorit la tenderele MAI

EXCLUSIV // CUMĂTRUL lui Bodrug, ABONAT la tenderele IGP

EXCLUSIV // CNA A INTENTAT dosar penal pe schema BODRUG-IGP-CUMĂTRU

EXCLUSIV // Partea 1 // Bodrug și „CUMĂTRUL” său IG(iu)P(esc) ȘOFERII

Partea 2 // Bodrug și „CUMĂTRUL” său IG(iu)P(esc) ȘOFERII

DOC // EXCLUSIV // Confirmare: Șeful IGP, Ion Bodrug, ESTE UN MINCINOS

"Razborci" interne la MAI // Cavcaliuc BĂGAT în COASTA lui Bodrug

Felicitarea lui Bodrug PLAGIATĂ de la Poliția Română