Premierul Pavel Filip se declară contrariat de o decizie recentă a magistraților din R. Moldova care i-a dat dreptate administratoarei unui butic amplasat în Piața din centrul Chișinăului în care se vindeau produse cu inscripția companiei internaționale „Adidas” scrie Ziarul Național.

The adidas International Marketing B.V. s-a adresat în judecată în toamna anului 2015, reclamând faptul că Hirstioagă Cristina vinde la Piața Centrală produse inscripţionate cu semnele identice cu mărcile companiei The adidas International Marketing B.V., încălcând drepturile exclusive ale companiei asupra mărcilor. Reprezentanții acestei companii renumite au mai cerut interzicerea folosirii neautorizate de către Hirstioagă Cristina a mărfurilor cu mărcile The adidas International Marketing B.V., obligarea pârâtei să distrugă pe cont propriu produsele aflate în buticul din Piaţa Centrală și să plătească despăgubiri de aproape 250 de mii de lei.

Și Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani (jud. A. Miron), și Curtea de Apel Chișinău (jud. L. Bulgac, G. Dașchevici, S. Gârbu), dar și un complet de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (jud. Svetlana Filincova, Dumitru Visternicean și Nicolae Craiu) au respins pretențiile companiei „Adidas”. 

„Câtă școală trebuie să ai ca să dai câștig de cauză unui butic de la Piața Centrală în fața companiei Adidas?”, a întrebat cu stupefacție premierul Pavel Filip astăzi, în fața studenților de la Academia de Studii Economice. 

Filip a precizat că acest caz vine la puțin timp după altul asemănător cu compania „Prosecco” din Italia, accentuând că judecătorii noștri nu ar avea habar de faptul că e vorba de proprietate intelectuală și că cineva din R. Moldova nu poate produce ceva sub aceeași marcă ce există deja în Italia. 

Premierul a adăugat că investitorii mari nu vin într-o țară numai după facilități fiscale, ci merg acolo unde există supremație a legii și „au parte de o judecată obiectivă și imparțială”.

Vedeți decizia justiției moldovenești în cazul companiei „Adidas”, care a scandalizat opinia publică, AICI.