Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi Grădiniţele nr. 145 şi nr. 26 din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău. În aceste instituţii de educaţie timpurie, care beneficiază de grantul oferit de Guvernul României în valoare de câte un milion de lei fiecare, s-au început lucrările de reparaţie.

În cadrul Grădiniţei nr. 145 va fi reparat integral acoperişul, va fi renovat blocul alimentar și spălătoria, vor fi schimbate uşile şi ferestrele și achiziționată mobilă pentru necesitățile instituției. Valoarea totală a contractului este de 1,238 milioane lei. 

De asemenea, în cadrul Grădiniței nr. 26 vor fi reparate spălătoria, blocuri sanitare, pavilionul din curte şi schimbate uşile şi ferestrele. Valoarea lucrărilor de reparație este de 1,503 milioane lei. 

Lucrările de renovare în aceste grădinițe se vor desfășura pe durata perioadei estivale. Diferenţa dintre valoarea grantului oferit de Guvernul României şi costul total al lucrărilor va fi acoperită din bugetul municipal. 

Menționăm că, statul român a finanțat repararea a circa 1000 de instituții preșcolare din Republica Moldova.