Postul de televiziune „Prut” din Cahul a fost amendat de către CCA cu 40 de mii de lei pentru nerespectarea Legii privind Modificarea și Completarea Codului Audiovizualului (Legea Antipropagandă).

La ședința de astăzi a CCA, raportorii au declarat că postul de televiziune „Prut” prelua buletine de știri și emisiuni analitic și politice de la posturile rusești RTR Planeta, Rossia 1 și de la postul rus RBK.

Amintim că anterior Consiliul Coordonator al Audiovizualului a amendat postul de televiziune RTR Moldova cu 50 de mii de lei pentru nerespectarea Legii privind Modificarea și Completarea Codului Audiovizualului (Legea Antipropagandă).

Amintim că la data de 12 februarie curent au intrat în vigoare prevederile Legii privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului. Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii media aflați sub jurisdicția Republicii Moldova urmau ca, până la data de 9 februarie curent, să prezinte noile concepții generale a serviciilor de programe, conform legii anti-propagandă. Pentru neprezentarea acestor concepții atunci au fost amendați cu 5000 de lei două posturi radio și 7 posturi tv. Ulterior aceștia au prezentat concepțiile în cauză.