Un moldovean a lăsat leftere și pline de datorii două rusoaice din orașul Lipețk din Federația Rusă, fapt pentru care instanța de judecată l-a condamnat la cinci ani de detenție, conform gorod48.ru.

Potrivit sursei care citează un comunicat al instanței din Lipețk, totul a început în toamna lui 2016. Atunci, moldveanul, în vârstă de 37 de ani, a făcut cunoștință prin intermediul rețelelor de socializare cu două rusoaice. După lungi discuții, acesta a ajuns în Lipețk unde întreținea relații foarte apropiate cu fiecare în parte.

Căpătând încrederea rusoaicelor, moldoveanul le-a cerut bani pentru deschiderea unei afaceri cu jocuri de noroc.

Astfel, în iarna lui 2017, femeile i-au dat circa jumătate de milion de ruble rusești, luând credite de la bănci și lăsând lucrurile de preț la casele de amanet. Moldoveanul le-a promis că va achita creditele și va cupăra alte bijuterii.

Peste o perioadă de timp,femeile au conștientizat cu moldoveanul le-a mințit și s-au adresat la poliție. În consecință, moldoveanul a fost reținut.

La ședința de judecată, acesta a pledat nevinovat susținând că rusoaicele  i-au dat bani benevol, că nu și-a făcut planuri de viitor cu vreo una din ele și nu le-a promis nimic.

Totuși, instanța l-a declarat vinovat, iar în cadrul anchetei s-a dovedit că acesta a mai comis escrocherii similare și în Belarus.