Dan Tudorache, primarul al Sectorului 1, București, vine în ajutorul acelor români din Basarabia care trăiesc la limita sărăciei.

La inițiativa primarului Dan Tudorache, un convoi umanitar cu 12 tone de ajutoare a ajuns pe 11 mai în raionul Orhei, ajutoarele urmând a fi distribuite în comunitățile românești aflate în nevoie, la aziluri de bătrâni, centre de plasament și bătrânilor din sate care nu au posibilitatea de a se întreține singuri, scrie dcnews.ro.

„Unul dintre obiectivele Primăriei Sectorului 1, care reprezintă cea mai bogată comunitate locală din România, este să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta comunitățile românești din afara granițelor țării. Și nu ne rezumăm doar la sprijinul instituțional, la parteneriatele pe care le încheiem cu aceste comunități locale românești, ci și la acțiuni care se adresează direct oamenilor, la ajutoare pe care oamenii le simt în mod nemijlocit. Acțiunea noastră de ajutorare a oamenilor cu greutăți din raionul Orhei se înscrie exact în această sferă.

Este un minimum pe care îl putem face pentru ca frații noștri să simtă că le suntem aproape nu doar cu vorbe frumoase, ci și cu fapte pe măsură", afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

La realizarea acțiunii de ajutorare a românilor din Orhei au colaborat Administrația Domeniului Public, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrul Cultural al Sectorului 1.

Amintim că Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și Președintele Raionului Orhei, Tudor Golub, au semnat la 25 martie 2018, un protocol de înfrățire în vederea creșterii capacității instituționale a autorităților publice locale, pentru a asigura dezvoltarea economico-socială a celor două comunități. Acest protocol a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată și vizează mai multe domenii, printre care: economic, social, cultural, investițional, protecția mediului înconjurător, conservarea și promovarea patrimoniului cultural.