Peste 100 de chipiuri ale autorităților de forță din întreaga lume, mostre de bunuri contrafăcute, elemente de dresaj canin cu participarea câinilor campioni ai Vămii - toate s-au regăsit astăzi la standul Serviciului Vamal din cadrul Orășelului European, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal al R. Moldova.

Surprizele pregătite au atras sute de vizitatori, care au ținut să probeze chipiurile etalate și să realizeze fotografii cu acestea. În obiectivul camerelor foto și video au fost și echipele canine ale Serviciului Vamal, care au prezentat o serie de simulări de cazuri de depistare ale diferitor produse, precum și numeroase elemente de dresaj canin.

Un alt element de atracție l-au constituit mostrele de obiecte contrafăcute, care au fost anterior reținute de vameși. Colegii noștri le-au explicat vizitatorilor cum să deosebească un produs original de unul contrafăcut și le-au vorbit despre măsurile aplicate de către Serviciul Vamal în vederea asigurării protecției la frontieră a drepturilor asupra obiectelor de proprietate intelectuală. 

Programul pregătit a mai inclus și prezentări ale proiectelor EUBAM și Twinning, finanțate de către Uniunea Europeană și beneficiar al cărora este Serviciul Vamal.