Astăzi, la Chișinău, a fost inaugurat în mod oficial Orășelul European 2018.

La ceremonia desfășurată în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, printre alții, au fost prezenți ambasadori ai țărilor Uniunii Europene acreditați la Chișinău, președintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip și Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

După câteva luări de cuvânt scurte ale oficialităților, în care au fost prezentate relațiile speciale dintre Uniunea Europeană și R. Moldova, Peter Michalko a declarat deschis „Orășelul European”.

Oficialitățile prezente la eveniment au vizitat corturile deschise de către ambasadele acreditate la Chişinău.

Timp de două zile, vizitatorii vor avea posibilitatea de a se bucura de cultura și bucătăria europeană și nu numai, prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre ale UE și a țărilor partenere. 

De asemenea, Orășelul European va găzdui un Festival de Film și Cultură Europeană, unde pe parcursul zilei de 13 mai, publicul va avea ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene, cu ecranizări de filme europene, spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de către Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, formația FunCOOLio, Latvia și TRIGON, Republica Moldova.

Orășelul European a fost inaugurat cu sprijinul delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, care dorește astfel să marcheze Anul European al Patrimoniului Cultural, precum şi cei 70 de ani de la semnarea Declaraţiei universale a drepturilor omului.