Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc şi Fundația sa Edelweiss vor dona 150 000 de lei, cu titlu de ajutor, familiei pompierului căzut azi la datorie, când încerca să evacueze mai multe persoane din clădirea de pe strada Uzinelor din capitală, care a fost cuprinsă de flăcări.

Anunțul a fost făcut de Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

„Îmi exprim compătimirea față de familia pompierului Ivan Nogailîc, decedat în timp ce se afla la datorie, luptând cu flăcările în incendiul de la depozitul din Ciocana. Sincere condoleanțe! Împreună cu Fundația Edelweiss, vom fi alături de familia greu încercată, vom oferi inițial un ajutor de 150.000 lei, apoi vom acorda timp de un an, în fiecare lună, câte 15.000 lei pentru întreținerea celor două fetițe gemene și pentru rezolvarea unor probleme financiare urgente. Cei căzuți eroic la datorie trebuie comemorați, iar familiile lor ajutate și de stat, și de toți cei care le pot fi alături”, a scris prim-vicepreședintele PD. 

Amintim că mai multe persoane s-au solidarizat și au donat pentru familia pompierului decedat. Internauții au creat un cont de donații pe pagina guvern24.md, unde fiecare poate opera un transfer pentru a ajuta financiar familia pompierului decedat la datorie.

Şi premierul Pavel Filip a cerut Cancelariei de Stat să asigure financiar familia pompierului.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pompierul decedat la datorie este Ivan Nogailîc, de 28 de ani. Activa în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din anul 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al s/salvare. Era căsătorit, avea doi copii. Întregul efectiv al Serviciului PC SE exprimă condoleanțe familiei și apropiaților. Pentru viața pompierului blocat, colegii săi au luptat mai mult de o oră.