Ministerul Afacerilor Interne a intervenit în urma apelului organizațiilor nonguvernamentale din domeniul mass-media, referitor la informațiile apărute în presă, privind confiscarea de către poliția locală a unui automobil în care se afla tirajul unui ziar local din Rezina.

La indicația ministrului Alexandru Jizdan, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și al polițiștilor implicați, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

De asemenea, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei.

Ministerul Afacerilor Interne și Poliția va reveni cu detalii despre rezultatele anchetei.

Amintim că Premierul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului de Interne să declanșeze, de urgență, o anchetă de serviciu. Asta după ce mai multe instituţii media au scris că poliţia a confiscat o maşină în care se afla tirajul ziarului local "Cuvântul" din Rezina.

-- Și ONG-urile de media au cerut ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să inițieze o anchetă de serviciu și să dispună de urgență scoaterea sechestrului de pe tirajul ziarului regional independent „Cuvântul", care a fost confiscat de poliția economică a Inspectoratului de Poliție Rezina în timp ce era transportat de la tipografie la centrul de poștă. Organizațiile nonguvernamentale de media consideră incidentul drept un abuz al organelor de drept.

3 800 de exemplare ale ziarului „Cuvântul" au fost sechestrate de Politia locală din Rezina în timp ce erau transportate de ajutorul tipografului, cu mașina personală, la oficiul poștal Șoldănești. Poliția ar fi invocat drept motiv de a confisca publicația lipsa foii de parcurs.