Candidatul Partidului Unităţii Naţionale la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Constantin Codreanu, a primit un mesaj de susţinere din partea primarului de Braşov, George Scripcaru. Semnatarul îi îndeamnă pe chişinăuieni să-l voteze la 20 mai pe acest "tânăr care are o viziune de dezvoltare urbană şi care poate aduce localitatea în rândul oraşelor europene". Scripcaru a menţionat că Chişinăul "merită să aibă cel mai bun primar".

„Dragi cetățeni ai Chișinăului, peste câteva zile veți merge să vă votați primarul și, din propria experiență - fiind la al patrulea mandat -, pot să vă spun că aceasta este cea mai importantă alegere pentru dezvoltarea unui oraș.

Primarul este cel care poate să transforme un oraș în ceea ce așteaptă locuitorii lui, un oraș pentru cetățeni sau un oraș împotriva acestora. Brașovul este unul dintre orașele care s-au dezvoltat foarte mult în ultimii 15 ani, în special cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, și care, în acest moment, poate fi comparat cu oricare oraș din Europa, nu doar pentru cum arată, ci și pentru calitatea vieții pe care o oferă locuitorilor săi.

Iar această dezvoltare s-a făcut pentru cetățean și nu împotriva lui. Chișinăul, locuitorii săi, merită să aibă cel mai bun primar, care să facă totul pentru cei care locuiesc în acest oraș, mai ales că are un potențial de dezvoltare fantastic și poate ajunge, în câțiva ani, unul dintre orașele reprezentative al Europei. Tot ce trebuie să faceți este să participați la vot și să alegeți persoana care credeți că va putea să vă împlinească așteptările.

Îmi doresc foarte mult ca bunele relații dintre orașele noastre să se dezvolte, să avem o colaborare mult mai strânsă și fiecare oraș să preia de la celălalt bunele practici în ceea ce înseamnă buna administrare orientată către cetățean, o administrație publică la nivel european.

În acest sens, viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, a avut o serie de discuții cu unul dintre candidații la aceste alegeri, Constantin Codreanu, care dorește să utilizeze experiența Brașovului pentru a face din capitala Republicii Moldova un oraș european, prin ceea ce oferă locuitorilor săi și nu doar prin poziționarea geografică.

Cred că cetățenii municipiului Chișinău ar trebui să acorde mandatul de primar unui tânăr care are o viziune de dezvoltare urbană și care poate aduce localitatea în rândul orașelor europene. Vă așteptăm cu drag la Brașov!”

 George Scripcaru, Primarul Municipiului Brașov

Constantin Codreanu a primit o scrisoare de sprijin din partea Consiliului Româno-American, cu sediul în Los Angeles, statul California.

Vezi și: PLR susține candidații PUN la alegerile locale din Bălți și Chișinău

Încă un partid politic îl susține pe candidatul unionist Constantin Codreanu

Creşte numărul susţinătorilor lui Codreanu. Sfatul Ţării2:Dacă pierdem Chişinăul, pierdem republica