Prim-ministrul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu cazul semnalat în mass media privind o posibilă confiscare a unui autoturism în care s-ar fi aflat tirajul ziarului local din Rezina, „Cuvântul”.

Potrivit unui comunicat de presă de la Guvern, premierul a cerut, de asemenea, ca opinia publică să fie informată în legătură cu acest caz și despre rezultatul anchetei, iar în cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea. 

ONG-urile de media au cerut azi ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să inițieze o anchetă de serviciu și să dispună de urgență scoaterea sechestrului de pe tirajul ziarului regional independent „Cuvântul", care a fost confiscat de poliția economică a Inspectoratului de Poliție Rezina în timp ce era transportat de la tipografie la centrul de poștă. Organizațiile nonguvernamentale de media consideră incidentul drept un abuz al organelor de drept.

3 800 de exemplare ale ziarului „Cuvântul" au fost sechestrate de Politia locală din Rezina în timp ce erau transportate de ajutorul tipografului, cu mașina personală, la oficiul poștal Șoldănești. Poliția ar fi invocat drept motiv de a confisca publicația lipsa foii de parcurs.