Pompierul care a fost scos de alpiniştii DSE, a decedat. Este un angajat al DSE din cadrul Centrului Republican de Servicii Operative, care a murit la datorie. Are 28 de ani. A activat mai mult timp în cadrul serviciului.

Ofițerul de presă al DSE, Liliana Pușcașu, a declarat presei că pompierul care a fost evacuat din clădirea unde azi dimineață a fost cuprinsă de flăcări a decedat. Acesta s-a aflat mai mult de 40 de minute la etajul patru al clădirii. Aceeași sursă a mai adăugat că un alt pompier care a încercat să-și salveze colegul a fost, de asemenea, transportat la spital. 

„Pompierul care a decedat are 28 de ani. A activat mai mult timp în cadrul Serviciului salvatori și pompieri. Este un adevărat erou care, din păcate, a decedat la datorie. S-a făcut tot posibilul pentru a salva această persoană, inclusiv medicii au depus toate eforturile în reanimobil, dar și colegii salvatori, și pompieri care au schimbat tuburile cu oxigen, din păcate, nu au reușit salvarea acestuia”, a spus Pușcașu, care a adăugat că nu se cunoaște deocamdată câte persoane se mai află în clădire. 

Pompierul decedat la datorie a fost Ivan Nogailîc, de 28 de ani. Activează în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din anul 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al s/salvare. Era căsătorit, și avea doi copii gemeni de 4 ani. Întregul efectiv al Serviciului PC SE exprimă condoleanțe familiei și apropiaților, moartea acestuia fiind o pierdere de neînlocuit. Pentru viața pompierului blocat, colegii salvatori au luptat mai mult de o oră, însă fără rezultat.

Amintim că un incendiu devastator a izbucnit azi dimineață în capitală, pe strada Uzinelor 9. imediat la fața locului au fost îndreptate 14 autospeciale ale pompierilor și două autoscări din motiv că flăcările au izbucnit la etajul patru al unei clădiri. ulterior au mai fost aduse încă patru autospeciale. 

Apelul despre incendiu a venit la serviciul de pompieri la ora 09:58. Odată ajunși, pompierii au constatat că flăcările au izbucnit la un depozit unde se aflau materiale ușor inflamabile. Aceeași sursă ne-a mai comunicat că incendiul poate fi calificat la ca fiind unul de nivelul III, după amploarea flăcărilor, și că pompierii folosesc toate mijloacele din dotare pentru a-l stinge.

VIDEO: Realitatealive.md