Patru minori au atacat, acum două zile, un supraveghetor la Penitenciarul nr. 10 din Goian, în tentativa de a deschide uşa sectorului de detenţie. Ei au încercat, de asemenea, să-şi instige colegii de celule la nesupunere în masă. Cazul ca fost aplanat fără a se recurge la foţa fizică, deşi administraţia a cerut ajutorul Detaşamentului cu Destinaţie Specială.

Astfel, atacatorii au lovit de nenumărate ori angajatul, amenințându-l cu răfuială fizică. În același timp, deținuții violenți au instigat și alți colegi de celule la nesupunere în masă, încercând să destabilizeze situația în penitenciar.

Datorită promptitudinii ofițerului de serviciu responsabil, deținuții violenți au fost izolați imediat, iar angajatul atacat a fost transportat la spital(CE) pentru investigații. Pentru siguranța celorlalți deținuți și a personalului aflat în serviciu, a fost solicitată și o echipă a Detașamentului cu Destinație Specială.

Incidentul cu minorii a fost aplanat fără a fi nevoie de aplicarea forței fizice și a mijloacelor speciale.

Despre caz au fost informate organele Procuraturii și Avocatul copilului.

În perioada evenimentelor și după, cu minorii de la Penitenciarul Goian au lucrat doi specialiști psihologi.

Pentru informare, în sistemul penitenciar au fost elaborate mai multe programe de schimbare comportamentală și reintegrare socială a deținuților minori.