Postul de televiziune N4 ar putea rămâne fără licenţă, dacă nu va respecta cerinţele referitor la difuzarea produselor autohtone. Licența postului expiră pe 18 mai, însă Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a amânat, la sfârșitul acestei săptpmâni, votul privind prelungirea acesteia.

Şeful Direcţiei licenţiere şi autorizare, Nicolae Drastic, a menţionat că CCA de mai multe ori a avertizat şi a amendat postul de televiziune pentru încălcarea a diferite prevederi ale Codului Audiovizualului.

Preşedintele CCA, Dragoş Vicol, a reamintit că ultima monitorizare a postului N4 a relevat abateri de la prevederile privind conţinutul local.

„În loc de opt ore de conţinut local, postul tv a difuzat doar trei ore şi 16 minute. Iar din cele şase ore de produs autohton în prime time au fost difuzate doar două ore şi 18 minute. Cel mai rău lucru este că, în loc de patru ore de emisie în limba de stat, canalul a difuzat de două ori mai puţin, a spus el.

Vicol a menţionat că din informaţia prezentată de postul de televiziune nu este clar dacă radiodifuzorul va respecta prevederile referitoare la produsul local sau nu.

Reprezentantul N4 a informat membrii CCA că lucrează la creşterea numărului de programe proprii, dar a recunoscut că deocamdată corespunde parţial cerinţei privind produsul local.

Membrul CCA, Olga Guţuţui, a menţionat că unele canale de televiziune sunt monitorizate mai des decât altele, iar din acest motiv se poate crea o impresie eronată despre radiodifuzor.

"Trebuie să recunoaştem că şi alte canale TV au admis abateri de la cerinţe, dar licenţele lor au fost prelungite", a spus ea.

Membrii CCA au decis să amâne chestiunea privind prelungirea licenţei şi să ofere posibilitate N4 să remedieze neconcordanţele pentru a evita situaţia în care Consiliul ar trebui să refuze prelungirea licenţei, transmite RadioChișinău.