Un bărbat din raionul Taraclia a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru violul fiicei sale vitrege minore, fiind luat sub strajă din sala de judecată. De asemenea, instanța a dispus încasarea de la inculpat, în folosul părții vătămate, a sumei de 50 de mii de lei pentru prejudiciul moral cauzat, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că totul s-a întâmplat pe parcursul anului 2015, când bărbatul, în repetate rânduri, și-a abuzat sexual fiica vitregă, în vârstă de 15 ani. De fiecare dată, victima era batjocorită și amenințată cu moartea în caz că va povesti cuiva despre cele întâmplate. Adevărul a ieșit la iveală la începutul anului 2016, atunci când minora a fugit de acasă, refugiindu-se la o rudă. Mama, care nu știa despre chinurile fetei, s-a adresat la poliție ca să o caute. La scurt timp, oamenii legii au găsit minora, care le-a povestit de ce a recurs la acest gest.

Inculpatul, în vârstă de 39 de ani, era căsătorit cu mama victimei de mai mulți ani, având împreună încă doi copii minori.

Procurorii consideră sentința instanței prea blândă și anunță că o vor contesta, insistând pe condamnarea inculpatului, pentru concurs de infracțiuni, la 25 de ani de detenție.