Conflictul de la biserica din Dereneu, raionul Călăraşi, trece la un alt nivel. De această dată, ţinta este soţia preotului Florin Marin. Aceasta a fost înjurată şi agresată de una dintre persoanele care au ocupat forţat biserica din localitate, după ce i-a rugat pe cei care trăiesc, la propriu, în lăcaşul sfânt să nu mai folosească curentul electric, pentru că suma la factura de lumină, care vine pe numele preotului Florin Marin, este foarte mare. 

Bărbatul a agresat-o chiar în casa din ograda bisericii în care locuiesc preotul şi preoteasa. Potrivit unui internaut, care a postat clipul video în care se vede toată scena, bărbatul i-a spart ghipsul de la mâna care a fost fracturată tot de oamenii care trăiesc acolo! 

Contactat de reporterii DESCHIDE.MD, preotul Florin Marin a afirmat că întâmplarea a avut loc ieri, 1 mai, la ora 23:00.

“Doi indivizi în stare de ebrietate au intrat şi au bătut preoteasa, scrântindu-i mâna, aceasta fiind fracturată cu 3 săptămâni în urmă de alţi indivizi care fac parte din aceeaşi gaşcă. Data trecută, mâna i-au rupt-o în uşa bisericii, iar aseară – în uşa casei”, susţine preotul Florin Marin.

Preotul, împreună cu soţia lui, au chemat poliţia, soţii fiind trimişi la medicul legist pentru a determina gravitatea leziunilor. Astăzi, medicul a stabilit că soția preotului a suferit o contuzie severă.

Florin Marin mai adaugă că suma la curent electric a ajuns să fie depăşită de 3-4 ori, preotul achitând anterior în medie 4 - 600 de lei.

Cât despre oamenii care stau în biserică, susţine că ei zilnic sunt plătiţi şi asiguraţi cu mâncare şi băutură. Mai mult, aceştia îţi permit să-şi satisfacă nevoile fiziologice chiar în incinta bisericii.

„Este strigător la cer ceea ce se întâmplă. Suntem într-o ceaţă neagră. Ei au văzut că noi nu plecăm de teama bârfelor şi au început cu bătaia. Toate acestea se întâmplă la cheremul preasfinţitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni. Mâine va avea loc o înmormântare şi iar n-o să ne permită să intrăm în biserică. Nu ne aude nimeni. Ei nu au lege, procuratură. Consider că sunt apăraţi de cineva influent, pentru că e imposibil să nu se ia măsurile de rigoare fără ca ei să fie apăraţi de cineva puternic în spate”, a conchis Florin Marin.

Amintim că lupta dintre adepţii Mitropoliei Basarabiei şi cei ai Mitropoliei Moldovei a început în luna martie, enoriaşii Mitropoliei Moldovei fiind supăraţi pe preotul Florin Marin că a trecut biserica în subordinea Mitropoliei Basarabiei. Aceştia au ocupat biserica şi interzic desfăşurarea slujbelor în cadrul lăcaşului sfânt. 

ppDin acest motiv, preotul Florin Marin este nevoit să ţină slujbele afară. Excepţie nu a fost nici cea din noaptea Învierii. Mai mult, cu câteva săptămâni în urmă, "ocupanţii" n-au permis nici unui cortegiu funerar să intre în biserică.