O bombă şi două grenade au fost depistate noaptea trecută într-un automobil la Punctul de trecere moldo-ucrainean Cuciurgan - Pervomaisk. Este vorba de un BMW X5, cu numere de Bulgaria, aparţinând unei familii de ucraineni ce deţin aşa-zisa cetăţenie transnistreană.

UPDATE 14:35 Potrivit unui comunicat al Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei, explozivul se afla într-un automobil cu numere lituaniene. Munițile au fost depistate în timpul controlului efectuat de către grănicerii ucraineni.

Șoferul BMW-ului a fost reținut de către grăniceri și dat pe mâinile Serviciului de Securitate al Ucrainei, iar bomba și grenadele, transmise organelor competente.

Informația ne-a fost comunicată de către un cititor DESCHIDE.MD care se afla în punctul de frontieră în momentul sosirii geniștilor. Ulterior, informația ne-a fost confirmată de către șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari.

„Noaptea trecută, la punctul de trecere a frontierei Cuciurgan, într-un BMW X5 cu numere de Bulgaria a fost depistată o bombă de 370 de grame exploziv plastic”, ne-a spus Lecari.

Acesta a precizat că în autoturism se afla o familie de ucraineni care dețineau și așa-zisa cetățenie transnistreană.

„Spre dimineață, la fața locului au sosit geniștii și au ridicat explozivul”, a mai adăugat șeful PF.

În prezent se stabilesc alte circumstanțe ale cazului respectiv.

Sursă foto: Dumskaya.net