Interacţiunea în chestiunile de prevenire şi combatere a consecinţelor situaţiilor excepţionale a făcut obiectul discuţiei în cadrul recentei şedinţe a Grupului de lucru pentru combaterea criminalităţii şi situaţiile excepţionale, potrivit unui comunicat de presă al Biroului de Reintegrare. La şedinţă au participat reprezentanţi ai formatului de negocieri 5+2. Chişinăul şi Tiraspolul s-au angajat să examineze din nou propunerile anterioare privind prevenirea criminalităţii.

Părțile au salutat relansarea activității acestui grup de lucru după o pauză de mai bine de un an și şi-au exprimat disponibilitatea de a examina și identifica soluții la problemele existente

Cu precădere, în cadrul ședinței au fost abordate aspectele de bază ale interacțiunii în domeniul prevenirii și combaterii consecințelor situațiilor excepționale de pe cele două maluri ale Nistrului.

În aceeași ordine de idei, Chișinăul și Tiraspolul s-au angajat să reexamineze propunerile lansate anterior în domeniul prevenirii criminalității în vederea identificării unui numitor comun în conformitate cu normele legale în acest sens.

Următoarea ședință a grupului de lucru privind combaterea criminalității și situații excepționale va avea loc la Chișinău.

Reamintim că ultima ședință a grupului de lucru pentru combaterea criminalității și situații excepționale a avut loc la 19 aprilie 2017.