Unirea și ideea apartenenței R. Moldova la România este adânc înrădăcinată în memoria locuitorilor din capitala istorică a Moldovei, Iași.

Ca urmare, primăria municipiului a amplasat pe principalele artere ale orașului panouri mari cu mesajul „Basarabia e România”.

Acest lucru se vede din fotografiile făcute de un reporter al portalului nostru de știri, care a observat un astfel de panou amplasat în Podu-Roș, cea mai aglomerată zonă din Iași, foarte aproape de Palas Mall, zonă aflată pe artera care leagă R. Moldova de municipiul Iași.

Astfel, autoritățile locale din capitala istorică a Moldovei vor să celebreze Anul Centenarului, mai exact cei 100 de ani trecuți de la făurirea României Mari.

ppAmintim că în luna martie a acestui an, reprezentanții oficiali aleși prin vot de cetățenii Iașului au adoptat cea mai amplă și mai concretă Declarație de Unire cu Republica Moldova.

Documentul, care include o expunere de temeiuri juridice și un plan de acțiune în opt puncte, poartă parafa și semnătura primarului ieșean Mihai Chirica și a consilierilor municipali.