Curtea de Apel Chișinău va pronunța vineri, 11 noiembrie, sentința în privința ex-premierului Vlad Filat. Declarația a fost făcută la sfârșitul ședinței de azi de avocatul politicianului, Igor Popa.

El a spus că odată ce apărarea a solicitat recuzarea judecătorilor, aceștea au devenit agresivi și au respins toate cererile înaintate anterior.

Să vedem ce va fi vineri. Vineri urmează avocații să-și susțină poziția și judecătorii sentința”, a anunțat Popa.

Totodată, avocatul a mai adăugat că va depune plângere la Procuratură prin care va cere ca Ilan Shor să fie tras la răspundere pentru declarațiile sale.

Astăzi, apărarea fostului premier a solicitat revocarea completului de judecători, dar şi citarea repetată a martorilor din Federaţia Rusă.

Vlad Filat a fost arestat după un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care afirma că pe când Filat era premier i-a oferit bani, bunuri şi servicii în valoare de 250 de milioane de dolari în schimbul unor favoruri guvernamentale. Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistraţii au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Vlad Filat pledează nevinovat.