A fost anihilată o grupare criminală, specializată în spargerea automobilelor prin scanarea frecvenţei şi sistemului de alarmă cu un dispozitiv artizanal. Operaţiunea a fost efectuată de Procuratura Capitalei, în cooperare cu Direcţia de Poliţie, susţinute de subdiviziunile speciale ale Inspectoratului General al Poliţiei.

Învinuiţii au fost reţinuţi în flagrant, după ce au pătruns într-un automobil de model Toyota Yaris, parcat într-o curte de pe strada Andrei Doga din capitală, de unde tocmai au sustras mai multe bunuri materiale. Percheziţionaţi, asupra lor au fost depistate şi ridicate mijloacele destinare săvârşirii infracţiunii: dispozitivul scanării frecvenţei sistemului de alarmă.

Persoanele reţinute s-au dovedit a fi trei locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 32 şi 39 de ani. Toţi au fost anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni pe teritoriul ţării.

Investigaţiile oamenilor legii au durat 23 zile, timp în care s-a stabilit că membrii grupării criminale acţionau foarte rapid, conform unui plan prestabilit, fiecare având rolul său. În cursul urmăririi penale au fost acumulate probe, care confirmă faptul implicării respectivei grupări criminale în cel puţin 8 furturi, comise prin metode identice pe teritoriul capitalei.

Procuratura municipiului Chişinău le-a înaintat indivizilor învinuirea pentru furt săvârşit de un grup criminal organizat, prin pătrundere în încăpere, cu cauzarea de daune în proporţii considerabile, iar magistraţii au admis în mod integral demersurile procurorilor, toţi trei învinuiţi fiind plasaţi în arest preventiv pentru 30 zile.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede pînă la 6 ani închisoare.