Comuna Manta din raionul Cahul a votat o Declarație de Unire cu România. Primarul, 10 consilieri și locuitori ai comunei au semnat vineri documentul în care se precizează că „la 100 de ani de la Marea Unire, avem obligația morală de a ne ridica la înălțimea celor care au înfrățit-o”.

Să reîntregim Țara Românească pentru ca fiii și nepoții să trăiască într-un stat prosper în care să-și satisfacă necesitățile, să se bucure de libertate și avuție, de perspective bune pentru viitor, de șansele de împlinire de care generațiile noastre nu au avut parte. Trebuie să ne readunăm, să fim uniți mereu și să prețuim făuritorii Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, începând cu eroii de la Mărăști și Oituz, ei fiind veritabilii martiri ai neamului românesc. Reîntregirea Țării Românești azi este una declarată, dar este un pas hotărâtor spre reîntregirea reală, când hotarele nu ne vor separa, iar noi vom trăi și munci împreună alături de celelalte popoare ale Europei civilizate”, se precizează în Declarație.

Peste 150 de localități și trei raioane din Republica Moldova au votat Declarații de Unire cu România, potrivit InfoPrut.