Astăzi 21 aprilie 2018 au fost oferite primele 7 locuințe de serviciu pentru angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Cheile  apartamentelor au fost oferite de conducerea Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Interne și IGSU. La ceremonia oficială Primul ministru Pavel Filip a vorbit despre dedicația și curajul salvatorilor, care intră în foc și care sunt înalt apreciați de societate. Oficialul a specificat că datorită sacrificiului angajaților IGSU o mare parte a riscurilor pot fi prevenite.

Ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a menționat că angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt primii care intervin în situații excepționale și tot ei sunt cei care primii au demarat un proiect de parteneriat public – privat pentru dotarea salvatorilor și pompierilor cu locuințe. Șeful IGSU general –maior Mihail Harabagiu a specificat că Inspectoratul a  mai identificat alte două terenuri de construcție pentru ridicarea blocurilor de locuit.

Alte apartamente de serviciu urmează să fie construite pe str. Cucorilor nr.49 din municipiul Chișinău, dar și pe un teren  de pe strada Aleco Dundici din mun. Bălți. Pe teritoriul IGSU de pe str. Gh. Asachi, 69/2 urmează să fie edificat un complex locativ pentru salvatori. Construcția blocului este posibilă grație unui parteneriat public – privat prin intermediul căruia pompierii vor avea locuințe de serviciu. În baza contractului semnat se prevede 54 de apartamente de serviciu cu 1 și 2 odăi, precum și o sală de sport cu suprafața de 406 metri pătrați.

Primele 7 apartamente au fost oferite astăzi angajaților într-un bloc de pe str. Valea Apelor din municipiul Chișinău, iar celelalte 47 de locuințe, urmează a fi repartizate la sfârșitul anului 2019, după darea în exploatare a blocului. Ca urmare a proiectului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va primi locuințe pentru angajați, iar zeci de familii vor beneficia de un acoperiș sigur.