În contextul incendiilor care au avut loc astăzi la Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie din cadrul Academiei de Științe a Moldovei și centrul comercial „Lunedor”, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut conducerii Agenției pentru Supraveghere Tehnică să prezinte un raport cu privire la verificările stării antiincendiare a clădirilor, efectuate până acum.

De asemenea, Chiril Gaburici a indicat conducerii Agenției să prezinte un plan de acțiuni privind verificarea antiincendiară a clădirilor cu menire socială, informarea cetățenilor despre normelor antiincendiare și respectarea acestora.

Totodată, ministrul a cerut angajaților Serviciului 112 să reducă la maxim timpul de reacție la apelurile de urgență. Chiril Gaburici a solicitat de la conducerea Serviciului 112 informații cu privire la apelurile preluate de la lansarea numărului unic de urgență 112 și timpul de reacție la acestea.

--------------------------------- Amintim că două incendii mari au avut loc astăzi în capitală. La Institutul de Zootehnie de pe str. Academiei nr.1 a mun. Chișinău a ars aproximativ 1000 de metri patrați din acoperișul clădirii. Un alt incediu a avut loc în această după amiază într-un bloc cu oficii și centru comercial de pe str. Ismail nr. 89/1. Apelul la IGSU a fost recepționat la 13.15 minute, iar la fața locului au fost antrenate 4 echipaje de intervenție. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit, focul fiind lichidat la ora 14.20 de minute. Potrivit primelor informații incendiul a afectat o suprafața de peste 500 metri pătrați a căptușelii de la acoperiș și a pereților laterali.